logo

Sailaday-zeilen-met-driemaster-op-het-ijsselmeer

Forteiland Pampus  pampus haven

In de periode 1 mei tot en met 15 oktober kunt u met de Stedemaeght forteiland Pampus bezoeken. De bezoekersfaciliteiten van dit eiland is onlangs totaal vernieuwd. Alleen of onder begeleiding van een gids kunt u een rondleiding maken door het mysterieuze gangenstelsel. Ontdek daar het bijzondere verleden van dit forteiland.

U start uw reis om 10.00 uur in de Bataviahaven in Lelystad. Aan boord geeft de bemanning u uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Onder het genot van koffie of thee vertrekt het schip uit de haven. De zeilen worden gehesen en er wordt koers gezet naar forteiland Pampus. Degenen die actief willen helpen kunnen dit aan boord volop. Ook is er genoeg ruimte aan boord om lekker te ontspannen en een goed gesprek te voeren. Voordat u op Pampus aankomt is er nog tijd voor de maaltijd. Dan komt er land in zicht. Het schip gaat even ‘voor Pampus liggen”. Op Pampus kunt u op uw gemak rondkijken en de geschiedenis van het eiland ontdekken. Pampus was een ondiepte in de Zuiderzee voor de haven van Amsterdam. De schepen van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) moesten daar, na hun lange reis, beladen met exotische handelswaar, wachten tot ze aan de beurt waren om er door de ‘scheepskamelen’ overheen te worden getild. Tijdens het wachten lieten de reders alvast vrouwen en vers eten en drinken aan boord brengen; al snel lag men dan ‘voor Pampus’. Nabij deze ondiepte werd aan het einde van de 19e eeuw een stoer fort gebouwd, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Na een rondwandeling van ongeveer een uur op het eiland wordt u weer ontvangen op het schip. De terugtocht wordt ingezet onder genot van een hapje en een drankje. Om 18.00 uur bent u weer terug in de haven.

kanon vesting pampus


Per per persoon: € 73,00 - € 91,00


Inbegrepen:
koffie/thee met cake bij ontvangst
lunchbuffet
Toegangsticket Pampus
bittergarnituur in de namiddag
Niet inbegrepen
Fris- en alcoholische dranken. Deze zijn aan boord verkrijgbaar op nabetaling of op uitkoopbasis

Wanneer er gidsen aanwezig en beschikbaar zijn, is het mogelijk een rondleiding onder begeleiding te maken. Indien zij bezet zijn, kunt u zelf het eiland bekijken. Wilt u gegarandeerd zijn van een gids, dan dient u dit bij het reserveren doorgegeven. De extra kosten hiervoor zijn € 85.00 per gids, exclusief BTW. (Er kunnen maximaal 25 personen per gids mee).
Let op Houdt u rekening mee dat het eiland op maandag gesloten is.

 

Varen op de Stedemaeght?

Naam 
Telefoon 
E-mail 
Bericht 
Inschrijven nieuwsbrief 
  Ja  
Akkoord privacy policy 
  Ja  
    

Wat klanten zeggen...

"Vandaag een tochtje meegemaakt van Lelystad naar Hoorn en met volle zeilen weer terug. Wat een feest, enthousiast personeel die echt duidelijk houden van hun werk, een prachtig, keurig onderhouden schip en natuurlijk werkte het weer ook heel erg mee. Bovendien een fantastische catering, lekkere lunch en goed drinken! Een aanrader voor iedereen die van varen houdt!!!"
Winfried Noordijk, 8 juli 2018
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wij hadden vrienden uit Duitsland over en wilden hen iets aanbieden, dus de Stedemaeght geboekt voor 4 mensen. Het schip is zeer goed onderhouden, alles piekfijn in orde en de bemanning is in 1 woord fantastisch; geduldig en behulpzaam. Daarbij nog een overheerlijke lunch, in 1 woord geweldig!!!!!!!!!! Wij komen zeker dit jaar nog eens terug. Als voormalig eigenaar van een schip heb ik mij zo welkom gevoeld en alles was meer dan perfect!!!!!!!!!
We hebben genoten!! Bedankt!"
Alie Ruiter, 21 juli 2017
(beoordeeld met cijfer 10 op Zoover)


“We hebben een geweldige dag gehad aan boord van Stedemaeght. Wat een prachtig schip en vriendelijke bemanning. Voor ons waren alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke dag te hebben. Goed weer en genoeg wind. Er werd een prima lunch geserveerd. In Hoorn hadden we ruim een uur de tijd om het plaatsje te bekijken, daarna zeilden we terug richting Lelystad. Onderweg terug werd er bittergarnituur rondgedeeld.
We hebben genoten!! Bedankt!"
Mascha Groeneweg, 28 juli 2017
(beoordeeld met 5 van 5 sterren)

“Wat een heerlijke vaart, het was in 1 woord fantastisch. Heel goed verzorgd, nette bediening.
Bedankt!”
Corry de Vries en vriend, 16 juli 2017

Gewoon kort maar krachtig...Wij hebben gisteren een superdag gehad...was fantastisch!!!!”
Mario Seits, 29 mei 2017 (beoordeeld met 5 van 5 sterren)

Gisteren een top-dagje gehad ! Zeiltocht op deze fantastische driemaster Stedemaeght van Lelystad naar Urk en weer terug. Geweldig enthousiaste en aardige bemanning. Zeer genoten ! Een echte aanrader !”  
Jos Kuiper, 6 oktober 2016

Broer en schoonzus 25 jaar getrouwd. Een fantastische dag op dit schip gehad. Gezellige bemanning, heerlijk gegeten aan boord. Samen met ook zon en wind was deze dag echt schitterend. Een echte aanrader"
Jochem Eenkhoorn, 2 oktober 2016

“Het was een geweldige dag met geweldig weer! Lekker warm en toch een lekker windje om te zeilen! Heerlijk"
Geanne de Boer, 24 september 2016

"Was (weer) een fantastische dag, we hebben ervan genoten!!!"
Rene de Regt, 22 september 2016

"Prachtig schip, zeer gastvrij personeel. Al met al een geslaagde dag. Veel wind dus veel wind in de zeilen. "
Rianne Basten, 28 augustus 2016